U prometnoj nesreći u Bjelovaru lakše ozlijeđen 90-godišnji pješak

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija05.jpg

42-godišnji vozač pod utjecajem alkohola nije se pješačkom prijelazu približio sigurnom brzinom

Foto: ilustracija

U četvrtak 14. listopada oko 20 sati, 42-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka Bjelovarom, ulicom Vladimira Nazora. Dolaskom u neposrednu blizinu kružnog toka na Trgu Stjepana Radića, nije se pješačkom prijelazu približio sigurnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno nije zaustavio svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz te je prednjim desnim krajem vozila udario u desnu stranu tijela 90-godišnjeg pješaka. Od udara, pješak je prvo pao na poklopac motora osobnog automobila, a nakon toga na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda, 90-godišnji pješak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Bjelovar gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede. 
 
Vozač i pješak su alkotestirani, reakcija samo kod vozača kojem je utvrđena koncentracija od 1,81 g/kg. Vozaču je uz naredbu o određivanju mjere opreza na rok od osam dana privremeno oduzeta vozačka dozvola.
 
42-godišnji vozač je uhićen, priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Danas 15. listopada u jutarnjim satima, 42-godišnjak je priveden na Prekršajni odjel u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana u Zatvoru u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon