U prometnoj nesreći između Bulinca i Severina dvije osobe su lakše tjelesno ozlijeđene

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg

46-godišnjakinja je uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste izgubila nadzor na vozilom

Foto: ilustracija

U utorak 17. kolovoza oko 14.30 sati na državnoj cesti 28 , na nenaseljenom dijelu između Bulinca i Severina, 46-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se od pravca istoka u pravcu zapada te je uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, kao i atmosferskim prilikama izgubila nadzor nad upravljačem vozila te je prednjim desnim kotačem udarila u betonski rubnjak u putnom jarku, nakon čega se nastavila nekontrolirano kretati kolnikom. Tom prilikom je prednjim dijelom vozila udarila u osobni automobil Fiat inozemnih registracijskih oznaka  s kojim je upravljao 36-godišnjak, a koji se kretao iz suprotnog smjera svojom prometnom trakom. Od udara se osobni automobil zarotirao po kolniku i odbio u sjeverni putni jarak gdje se zaustavio, dok se je Fiat odbio u južni putni jarak.
 
U prometnoj nesreći na oba vozila nastala je materijalna šteta.
 
Na navedenoj dionici promet za sva vozila je bio zatvoren od 15.00 do 17.20 sati.
 
46-godišnja vozačica i 32-godišnja putnica iz Fiata su vozilom hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Bjelovar poradi pružanja liječničke pomoći, gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede.
 
Oboje vozača su alkotestirani te je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola.
 
Protiv 46-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog radi počinjenog prekršaja iz članka 51. stavka 1., kažnjivog po članku 51. stavku 5., uz primjenu članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila