23-godišnjak u Đulovcu narušavao javni red i mir

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice01.jpg

Vrijeđao i omalovažavao policijske službenike

Foto: ilustracija 

U utorak, 17. kolovoza oko 22.45 sati, policiji je telefonski prijavila jedna ženska osoba da je njezin 23-godišnji sin u alkoholiziranom stanju te se boji da joj nešto ne napravi.
 
Na mjesto događaja u Đulovcu u Đurinoj ulici, došli su policijski službenici koji su u dvorištu kuće zatekli dojaviteljicu te s njom obavili razgovor. Nakon toga su policijski službenici s ciljem obavljanja razgovora ušli u kuću, a kada ih je 23-godišnjak vidio, prema jednom policijskom službeniku je svom snagom bacio tenisicu te ga pogodio u predjelu vrata da bi nakon toga počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike. Izdane su mu zapovijedi da prestane s vrijeđanjem te da pođe s policijskim službenicima, na što se je oglušio, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.
 
On je uhićen i priveden u službene prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje. 

U  navedenom događaju 23-godišnjak nije zadobio nikakve ozljede, dok je policijski službenik zadobio lakše tjelesne ozljede.
 
Protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon