U pretrazi pronađeno i oduzeto oružje i streljivo

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis - 4456156.jpg

U Bjelovaru pronađeno i oduzeto više komada streljiva i oružja  

Foto: ilustracija

Jučer, 10.listopada, policijski službenici Policijske postaje Bjelovar  temeljem naloga suda obavili su pretragu kuće u Bjelovaru, osobnog automobila i kuće u okolici Bjelovara kojima se koristi 71-godišnjak.

Prilikom pretrage je pronađeno i od 71-godišnjaka privremeno oduzeto 328 komada puščanog i pištoljskog streljiva raznog kalibra, 2 komada električne detonatorske kapisle, 6 komada vježbovnih upaljača, 2 spremnika za automatsku pušku, tijelo ručne bombe bez eksplozivnog naboja i dva pištolja koje je 71-godišnjak držao uz dozvolu za držanje oružja, ali na nepropisan način. Oduzeta je i zračna puška registrirana na 71-godišnjaka koju je posudio 63-godišnjaku.

Protiv 71-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka1. Kaznenog zakona.
Za oružje koje je 71-godišnjak držao uz dozvolu, ali u suprotnosti sa zakonskim odredbama protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 33. stavka1. i članka 36. stavka 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Podsjećamo građane na akciju „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i pozivamo sve one koji ilegalno posjeduju oružje streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da isto dragovoljno predaju policiji i na taj način učine svoju okolinu sigurnijom i izbjegnu sankcije.
Također apeliramo na građane koji drže oružje uz dozvolu da se pridržavaju svih propisa iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana jer na taj način osiguravaju svoju sigurnost i sigurnost svoje okoline.                   
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon