U Osnovnoj školi Ivanska održano županijsko natjecanje "Sigurno u prometu"

  • Slika /PU_BB/Razno/Natjecanje biciklići/Natjecanje 6.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na natjecanju je sudjelovalo 32 učenika i učenica iz osnovnih škola s područja naše županije

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

U utorak, 25. travnja, u školskoj dvorani Osnovne škole Ivanska, održano je županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ koje se provodi za učenike petih razreda osnovnih škola, a s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima. Cilj je također i da učenici bolje savladaju vještinu vožnje biciklom, budući da biciklisti spadaju u jednu od najugroženijih i najranjivijih skupina sudionika u prometu.

Natjecanje se sastojalo od teorijskog djela te praktičnog djela koji je započeo u 10 sati na prometnom poligonu u dvorani. Na natjecanju je sudjelovalo 32 učenika i učenica iz I. i IV. osnovne škole Bjelovar te osnovne škola Kapela, Velika Pisanica, Daruvar, Veliki Grđevac, Sirač i Ivanska.

Provjeru praktičnog znanja vožnje bicikla na prometnom poligonu ocjenjivale su policijske službenice Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske Sandra Pavlek i Julijana Horvat, zajedno za djelatnikom Autokluba Bjelovar. 

Najbolje rezultate ostvarili su učenici:

1. Petar Bolšec - Osnovna škola Velika Pisanica, mentor/učitelj Viktor Breškić
2. Ivano Mesarić - Osnova škola "Mate Lovraka" Veliki Grđevac, mentor/učitelj Saša Novak

I učenice:

1. Ela Kadoić - Osnovna škola Velika Pisanica, mentor/učitelj Viktor Breškić
2. Klara Lneniček - Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar, mentorica/učiteljica Alenka Njegovac


Njih četvoro uz svoje mentore činiti će županijsku ekipu na državnom natjecanju, koje će se održati u Zadru, 24. i 25. svibnja. Četiri najbolja učenika s državnog natjecanja sudjelovat će na međunarodnom (europskom) natjecanju.

Najboljim učenicima su za postignute rezultate učenicima dodijeljenje su diplome, a svi natjecatelji su od policijskih službenica dobili dječje reflektirajuće kape!

Stranica