U nepuna 24 sata još jedna prometna nesreća na cestovno-željezničkom prijelazu u Bjelovaru

Slika /PU_BB/slike vijesti/pruga01.JPG
Foto: ilustracija

Danas, 16. veljače oko 13.15 sati u Bjelovaru, 68-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Put žrtvama u Lugu.

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije se zaustavio i uvjerio da prugom ne nailazi vlak uslijed čega je u prednji dio njegovog automobila udario prednjim lijevim dijelom putnički vlak koji je prometovao na relaciji Bjelovar - Kloštar - Koprivnica, a s kojim je upravljao 53-godišnji strojovođa.

Nakon sudara osobni automobil je odbačen te se zastavio na kolniku Ulice Put žrtvama u Lugu, dok se vlak zaustavio odmah nakon cestovno-željezničkog prijelaza.

U osobnom automobilu nalazio se 49-godišnji putnik koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom. On je zadobio tjelesne ozljede, te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, poradi pružanja liječničke pomoći.

Nakon kvalifikacije tjelesnih ozljeda slijedi podnošenje odgovarajuće prijave protiv 68-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću na cestovno-željezničkom prijelazu.

Pisane vijesti | Promet i vozila