Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis2.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda, od 16. do 18. veljače, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je 6 prometnih nesreća. Dvije nesreće dogodile su se na bjelovarskom području i po jedna nesreća na daruvarskom, čazmanskom, garešničkom i grubišnopoljskom području. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe.

U petak, 16. veljače, oko 14,05 sati, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Gornji Draganac pri čemu nije prilagodio brzinu gustoći prometa i vozilom je udario u osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak, a koji se nalazio propisno zaustavljen na kolniku radi propuštanja vozila koje je skretalo ulijevo. Od udara vozilo kojim je upravljao 41-godišnjakinja se počelo kretati i udarilo u  osobni automobil zaustavljen ispred kojim je upravljala 31-godišnjakinja. U nesreći je na vozilima nastala materijalna šteta. 22-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 51. stavka 5. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 16. veljače, oko 20,30 sati, u Daruvaru je 64-godišnjak na parkiralištu u Ulici Ljudevita Gaja prilikom vožnje unatrag osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka udario u stražnji dio osobnog automobila koji je bio zaustavljan uz rub kolnika na parkiralištu. U nesreći je na automobilima nastala materijalna šteta. 64-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 18. veljače, 74-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka cestom između Šimljanice i Bereka i izlaskom iz zavoja izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela u putni jarak gdje je vozilo udarilo u zemljani nasip i prevrnulo se na kolnik. U nesreći je ozlijeđena 74-godišnja vozačica. Po kvalifikaciji ozljeda protiv vozačice slijedi adekvatna prijava prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 18. veljače, oko 3,10 sati, u Bjelovaru 24-godišnjak pod utjecajem alkohola uključivao se osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka s parkirališta u promet na Ulicu Tome Bakača. Prednjim dijelom vozila prešao je na suprotnu stranu kolnika i udario u bočni dio automobila kojim je upravljao 18-godišnjak. U nesreći je na vozilima nastala materijalna šteta. 24-godišnjem vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Protiv njega slijedi podnošenje prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 18. veljače, oko 11,50 sati, u Velikoj Barni 77-godišnjak je u Ulici braće Radića prednjim kotačem zahvatio bankinu i izgubio nadzor nad vozilom te sletio na travnatu površinu i nastavio se kretati paralelno s kolnikom pri čemu je udario u tablu mjesta, žičanu ogradu i betonske stupce ograde. Protiv 77-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.                

https://bjelovarsko-bilogorska-policija.gov.hr/vijesti/u-nepuna-24-sata-jos-jedna-prometna-nesreca-na-cestovno-zeljeznickom-prijelazu-u-bjelovaru/21502

Pisane vijesti | Promet i vozila