U dvije prometne nesreće koje su se dogodile ovog vikenda ozlijeđeno dvoje pješaka

Slika /PU_BB/Promet/motor.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 10. svibnja, oko 07.00 sati, u Bjelovaru, 23-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Augusta Šenoe. Dolaskom do Šetališta dr. Ivše Lebovića započela je skretanje u lijevo, a da se nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pri tome računa o položaju vozila i smjeru kretanja, te je pri tom lijevom bočnom stranom vozila udarila u prednji lijevi dio kolica koja je gurala 86-godišnja pješakinja koja se kretala kolnikom ne koristeći nogostup.
Pješakinja je uslijed sudara izgubila ravnotežu, pala na kolnik i zadobila lakše tjelesne ozljede.
Protiv 23-godišnje vozačice slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a dok protiv 86-godišnje pješakinje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 
U nedjelju, 12. svibnja, oko 02.15 sati, u Bjelovaru, nepoznati vozač je upravljao osobnim automobilom tamne boje krećući se vožnjom unatrag sjevernim dijelom Trga Eugena Kvaternika. Budući da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu već je zadnjim dijelom vozila udario u tijelo pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.
Nakon udara pješak je odskočio u stranu, a nepoznati vozač se s vozilom udaljio s mjesta događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je prouzročio ovu prometnu nesreću.
U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobio je pješak koji je prevezen vozilom hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, poradi pružanja liječničke pomoći.
Slijedi daljnji rad na utvrđivanju vozača i vozila s kojim je prouzročio ovu prometnu nesreću dok po kvalifikaciji ozljeda slijedi podnošenje adekvatne prijave protiv vozača.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila