U dvije prometne nesreće dvije vozačice lakše ozlijeđene

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg

U prometnoj nesreći kod Grubišnog Polja 19-godišnjakinja zbog neprilagođene brzine sletjela izvan kolnika, a u nesreći kod Bjelovara 72-godišnja vozačica oduzela prednost prolaska teretnom vozilu  

Foto: ilustracija

U utorak, 13. srpnja, oko 19.30 sati, 19-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke "Peugeot", daruvarskih reg. oznaka, nenaseljenim dijelom između Grubišnog Polja i Velike Barne u pravcu Velikog Grđevca. Izlaskom iz desnog blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine na ravnom dijelu ceste izgubila je  nadzor nad vozilom s kojim je prešla na suprotnu kolničku traku. Nakon toga je nastavila vožnju po zelenoj površini izvan kolnika gdje je vozilom došavši do ruba šume udarila u panj te se više puta prevrnulo po uzdužnoj osi, nakon čega se zaustavila u šumi vozilom okrenutim na kotačima.
19-godišnjakinja je zbog zadobivenih ozljeda vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Virovitica gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede te je nakon pružene pomoći puštena kući. Ona nije bila pod utjecajem alkohola ali je koristila sigurnosni pojas.
 
Istog dana, oko 13.15 sati, 72-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, kroz Zvijerce. Dolaskom do raskrižja sa Sjevernom obilaznicom nije postupila prema vidno postavljenom prometnom znaku „STOP“ već je vozilom bez zaustavljanja ušla u raskrižje, zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustila vozilo koje se kreće cestom s prednošću prolaska. Tom prilikom je oduzela prednost prolaska, uslijed čega je u prednji desni bočni kraj njezina vozila prednjim lijevim krajem udario teretni automobil, zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 71-godišnjak, a koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Nakon udara došlo je do rotacije osobnog automobila po kolniku, te ponovnog udara zadnjeg desnog bočnog kraja u lijevu bočnu stranu teretnog automobila nakon čega je teretni automobil sletio u putni jarak.
U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila je 72-godišnja vozačica koja je I  skrivila ovu prometnu nesreću tako da protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog.

Pisane vijesti | Promet i vozila