Požari na rolo-balirki i bageru

Slika /PU_BB/slike vijesti/pozar05.jpg

Uslijed kratkog spoja na električnoj priključnici između traktora i balirke došlo je do požara u kojem je u potpunosti izgorjela rolo-balirka

Foto: ilustracija

U utorak, 13. srpnja oko 11.50 sati, na polju, u Orlovcu Zdenačkom, došlo je do požara na rolo-balirki kojom je 73-godišnji vlasnik balirao slamu. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnog Polja koji su uspjeli ugasiti požar na strništu i balirki, koja je u međuvremenu u potpunosti izgorjela. Prilikom navedenoga događaja na balirki je nastala šteta od oko 60 000 kuna. Očevidom je utvrđeno da je do požara najvjerojatnije došlo uslijed kratkog spoja na električnoj priključnici između traktora i balirke.

Istog dana, nešto prije 23 sata, u Pobrđanima je došlo do požara na bageru s kojim je u trenutku zapaljenja upravljao 19-godišnjak. Vozač bagera nije zadobio tjelesne ozljede, a požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara na radnom stroju - viličaru tehničke prirode (najvjerojatnije neispravnost elektropokretača). U požaru je u potpunosti izgorio stražnji dio stroja s pogonskim motorom i kabinom. Šteta iznosi oko 20 000 kuna.

Pisane vijesti