U dvije prometne nesreće četiri osoba ozlijeđeno

Slika /PU_BB/Promet/Policija.jpg

U dvije prometne nesreće koje su se dogodile zbog oduzimanja prednosti prolaska četiri osobe je lakše ozlijeđeno

Foto: ilustracija
U ponedjeljak, 11. ožujka oko 09.55 sati, 52-godišnja vozačica je upravljala svojim osobnim automobilom „Audi“ i kretala se kroz Bjelovar, Ulicom put žrtvama u Lugu, te dolaskom do raskrižja s Đurđevačkom cestom nije postupila po postavljenom prometnom znaku „stop“, već je vozilom ušla u raskrižje skrećući ulijevo, uslijed čega je oduzela prednost prolaza, te u prednji lijevi dio njezinog vozila došlo do udara prednjeg kotača mopeda „tomos“ s kojim je upravljao 82-godišnji vlasnik, iako nema u svojoj vozačkoj dozvoli upisanu „AM“ kategoriju. Uslijed udara vozač mopeda je pao na kolnik i zadobio lake tjelesne ozlijede, te je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici u Bjelovaru pušten kući. Sudionici ove prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv oboje slijede obavezni prekršajni nalozi.
Istog dana, oko 15.35 sati, u Šimljanici, 33-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje (ne posjeduje vozačku dozvolu) je upravljao traktorom za koji je bila prikvačena neregistrirana traktorska prikolica iz dvorišta u namjeri da se uključi u promet. Budući da nije propustio sva vozila koja su se u tom trenutku kretala kolnikom, iz pravca Bereka kretao se 47-godišnjak sa svojim osobnim automobilom „Nissan“ (DA), uslijed čega je došlo do udara  prednjeg dijela osobnog automobila u lijevu bočnu stranu traktora. Vozač u osobnom automobilu te dvoje putnika u vozilu zadobili su lakše tjelesne ozljede.
Alkotestiranjem je kod vozača traktora utvrđena koncentracija alkohola od 1,26 g/kg, dok kod vozača osobnog automobila reakcija na prisutnost alkohola je izostala. 
Protiv 33-godišnjeg vozača traktora koji je izazvao ovu prometnu nesreću slijedi optužni prijedlog.
 

Stranica