Neovlašteno posjedovanje droge

Slika /PU_BB/slike vijesti/joint.jpg

U Bjelovaru kod 22-godišnjaka pronađena marihuana i joint, a kod 42-godišnjaka pretragom je pronađeno i oduzeto 174,2 grama droge marihuane, 7,8 kilograma sitno rezanog duhana, 7 detonatorskih kapisla i 27 komada streljiva različitog kalibra

Foto: ilustracija
U ponedjeljak, 11. ožujka, u Bjelovaru, u Ulici A. Mihanovića, policijski službenici ove PU su kod 22-godišnjaka iz Bjelovara pronašli oko 10 grama marihuane i jednu ručno rađenu cigaretu sa sadržajem duhana i marihuane što je od njega oduzeto i biti će proslijeđeno u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, a protiv njega slijedi prijava nadležnom pravosudnom tijelu.
U petak, 08. ožujka, temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga osobnog automobila i obiteljske kuće na području Bjelovara čime se koristi 42-godišnjak. Pretragom je pronađeno i oduzeto 174,2 grama marihuane, 7,8 kilograma sitno rezanog duhana, 7 detonatorskih kapisla i 27 komada streljiva različitog kalibra. Droga će biti proslijeđeno u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu na toksikološko vještačenje, a nakon zaprimanja nalaza vještačenja slijedi podnošenje adekvatne prijave. Za oduzeti sitno rezani duhan slijedi obavijesti o počinjenom prekršaju Carinarnici Zagreb. Vezano za oduzete detonatorske kapisle i streljivo čije držanje je građanima zabranjeno slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, dok za streljivo čije držanje građanima nije zabranjeno slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Bjelovaru, Prekršajni odjel zbog prekršaja iz Zakona o oružju.
 

Stranica