U Daruvaru održana izvanredna konferencija za medije

Slika PU_BB/Tiskovna konferencija/naslovna.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

         Jučer, 17. listopada, u Policijskoj postaji Daruvar održana je izvanredna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkih istraživanja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na području Policijskih postaja Daruvar i Čazma.

          Predstavnici medija su mogli poslikati pronađenu marihuanu koja je oduzeta od počinitelja i čeka transport u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu kako bi se utvrdilo o kojoj se vrsti cannabisa radi te kvaliteti i postotku udjela THC-a.

          O kriminalističkim istraživanjima su govorili načelnici policijskih postaja na čijem su području provedena tako je načelnik Policijske postaje Daruvar Dalibor Čajsa iznosio podatke o posljednja dva kriminalistička istraživanja koja su rezultirala zapljenom oko 28 kilograma marihuane i 22 stabljike indijske konoplje dok je načelnik Policijske postaje Čazma Mirko Cindrić iznio podatke o kriminalističkim istraživanjima koja su provedena u rujna i početkom listopada gdje je pronađeno oko 400 grama marihuane i 42 stabljike indijske konoplje te je pohvalio dobru suradnju s građanima. Voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Abel Car je iznio statističke podatke o policijskim zapljenama u posljednje dvije godine, o trendovima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vezani uz zlouporabu droga, te je spomenuo kriminalističko istraživanje koje je još u tijeku, a radi se o otkrivenim ilegalnim laboratorijima za proizvodnju droge marihuane tijekom 2017. godine na području Daruvara i Grubišnog Polja.

          Ovom konferencijom se željela poslati poruka građanima da sva saznanja vezano uz zlouporabu droga (npr. o ilegalnim nasadima konoplje, o saznanjima o prodaji droge i sl.) dojave najbližoj Policijskoj postaji, ili na adresu navedenu na stranicama MUP-a, a isto tako i anonimno mogu dojaviti sva saznanja.



Pisane vijesti