U bjelovarskim dječjim vrtićima „Osmijeh“ i „Bubamara“ održana je preventivna aktivnost pod nazivom „Malci genijalci u prometu“

  • Slika /PU_BB/Promet/Vrtičanci/Bubamara/Bubamara-naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivna aktivnost je usmjerena na djecu predškolskog uzrasta s ciljem sigurnog sudjelovanja u prometu

Foto: Postaja prometne policije Bjelovar

U petak 23. travnja i u ponedjeljak 26. travnja, u prijepodnevnim satima u bjelovarskim dječjim vrtićima „Osmijeh“ i „Bubamara“, policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar održali su preventivnu aktivnost pod nazivom „Malci genijalci u prometu“.
 
Policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu djecu je upoznala s pravilnim načinom kretanja pješaka, obvezom korištenja nogostupa i obilježenih pješačkih prijelaza te biciklističkih staza, kao i o sigurnom načinu prijevoza u automobilima. Djeci je skrenuta pozornost na zabranu igranja i nepotrebnog zadržavanja na kolniku.
 
U pratnji policijske službenice i uz pomoć odgajateljica, djeca su izvedena u šetnju po gradu te su u šetnji prepoznavali najčešće prometne znakove. Pokazan im je pravilan način prijelaza pješačkog prijelaza preko zebre sa i bez semafora.
 
U edukativnoj aktivnosti sudjelovalo je 35-oro djece predškolskog uzrasta.

Obzirom da su djeca jedna od najranjivijih skupina sudionika u cestovnom prometu, cilj ove akcije je da djeca od najranije dobi nauče pravilan i siguran način kretanja na putu od kuće do vrtića ili škole.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica