Trojica osumnjičenika predana privorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske

Slika /PU_BB/slike vijesti/napad_palicom.jpg

Utvrđena je sumnja da su 31-godišnjak i 24-godišnjak počinili i kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda u pokušaju“ na štetu 19-godišnjeg sina od vlasnika kuće.

Foto: ilustracija

Kriminalističkim istraživanje utvrđena je sumnja da su, u subotu 20. travnja oko 02,20 sati  u jednom naselju pored Čazme, 31-godišnjak, 24-godišnjak i 20-godišnjak   na štetu 39-godišnje mještanke počinili kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na način da su prema prethodno ostvarenom dogovoru u namjeri oštećenja tuđe stvari iz niskih pobuda i  osvete uporabom fizičke snage rukama i nogama i drvenom  palicom udarali po osobnom automobilu marke VW Golf, koji se nalazio parkiran ispred garaže koja je  u sklopu kuće  uslijed čega su na osobnom automobilu nastala oštećenja.

 Također je utvrđena sumnja da su navedena trojica potom  počinili kazneno djelo  „Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora“ na štetu 45-godišnjeg mještanina, tako što su prema prethodno ostvarenom dogovoru, nasilno i neovlašteno  bez odobrenja navedenog vlasnika obiteljske kuće i drugih ukućana provalili vrata od kuće, da bi potom  ušli u kuću.

Nadalje je utvrđena sumnja da su 31-godišnjak i 24-godišnjak potom počinili i kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda u pokušaju“  na štetu 19-godišnjeg sina od vlasnika kuće,  tako što su prema prethodno ostvarenom dogovoru u kući fizički napali 19-godišnjaka, pri čemu je 24-godišnjak koristio i drvenu palicu, a 31-godišnjak je cijelo vrijeme, dok je 19-godišnjak ležao na podu, rukama ga udarao po tijelu. Ovom prilikom 19- godišnjak je zadobio tjelesne ozljede po ruci i tijelu.

 Nakon toga je 24-godišnjak pobjegao, a 31-godišnjak koji je ostao u kući počinio je,  kako se sumnja, i kazneno djelo „Napad na službenu osobu“ na štetu 52-godišnjeg policijskog službenika, tako što je prilikom primjene policijske ovlasti provjere i utvrđivanja identiteta u jednom trenutku rukom pokušao udariti policijskog službenika u glavu, nakon čega je policijski službenika prema napadaču uporabio sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje te ga uhitio.

 Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 31-godišnjak, tijekom ovog događanja počinio i kazneno djelo „Prijetnje“ na štetu 45-godišnjeg vlasnika kuće, te spomenutih 19-godišnjaka i  39-godišnje vlasnice oštećenog automobila, na način da im je verbalno prijetio smrću.  

24- godišnji i 20-godišnji osumnjičenici su naknadno tijekom dana pronađeni i  uhićeni, te će zajedno sa osumnjičenim 31-godišnjakom biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave uz kaznenu prijavu.  

Stranica