Trenažna vožnja policijskih službenika – motociklista

Slika /PU_BB/Promet/20240307_104021 2.jpg

Trenažna vožnja dio je priprema za profesionalno i sigurno obavljanje službenih zadaća

Foto: ilustracija

Danas, 7. ožujka, održana je trenažna vožnja policijskih službenika - motociklista iz svih policijskih postaja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Nakon zimske pauze, a prije početka intenzivnije sezone vožnje službenih motocikala,  policijski službenici - motociklisti  odrađuju ovakve trenažne vožnje kako bi što spremnije i sigurnije mogli obavljati službene zadaće u kontroli prometa na cestama.

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima naše županije očekuje se povećani broj vozača mopeda i motocikala. Ovom prilikom upućujemo apel mopedistima i motociklistima da poštuju prometne propise i brzinu prilagode uvjetima na cesti te da koriste propisane homologirane zaštitne kacige i drugu zaštitnu opremu. Ujedno, ističemo i važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda.

Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, te ih pozivamo na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

Pisane vijesti | Promet i vozila