Prometne nesreće s materijalnim štetama u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/prometna nasreća2.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodilo se pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila na daruvarskom području jedna osoba je teže ozlijeđena, a okolnisti te prometne nesreće možete pročitati ovdje
Okolnosti ostalih prometnih nesreća koje su bile s materijalnim štetama donosmo u nastavku. 

U srijedu, 6. ožujka oko 05.45 sati, u Narti, policijski službenik je u vrijeme obavljanja službe prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Policijski službenik je upravljao službenim osobnim automobilom u kojem se kao putnik nalazio drugi policijski službenik. Krećući se nerazvrstanom cestom vozilom u kretanju, nije se držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste, da ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti uslijed čega je vozilom zahvatio desnu putnu bankinu i sletio u putni jarak, pri čemu je prednjom stranom vozila udario u stablo.
Policijski službenik nije bio pod utjecajem alkohola, a njemu je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.
 
Istog dana, oko 07.20 sati, 53-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, kroz Bjelovar, Franjevačkom ulicom po parkiralištu Opće bolnice "dr. Anđelko Višić". Dolaskom do kioska skrenula je ulijevo, prema izlazu s parkirališta, a da se nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti po imovinu, ne vodeći pri tom računa o položaju ili smjeru kretanja vozila, uslijed čega je lijevom bočnom stranom vozila udarila u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila koji je bio parkiran na sjevernom rubu parkirališta, na dijelu gdje je vozilo predstavljalo smetnju normalnom toku prometa. Nakon prometne nesreće 53-godišnjakinja je s vozilom napustila mjesto prometne nesreće, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavila osobne podatke i podatke o vozilu kojim je prouzročila prometnu nesreću.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 53-godišnjakinja je naknadno pronađena te je popunila obrazac za dostavu podataka o vozaču u kojem je navela sebe kao vozača osobnog automobila u trenutku prometne nesreće. Protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
40-godišnjoj vozačici koja vozilo nije propisno parkirala izdana je obavijest o počinjenom prekršaju.
 
Također, u srijedu, 6. ožujka, 56-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Donji Daruvar, Bjelovarskom ulicom. Započela je pretjecanje dva vozila, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja vozila, uslijed čega je prednjim djelom svog vozila udarila na lijevu bočnu stranu osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljala 48-godišnjakinja, a koja je skretala na prilazni most. Nakon naleta došlo je do rotiranja osobnog automobila koje se zaustavilo desnim kotačima na bankini, a osobni automobil kojim je prouzročena prometna nesreća zaustavio se na kolniku u prometnoj traci namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera. 
U prometnoj nesreći nitko od sudionika nije zadobio tjelesne povrede, a 56-godišnjoj vozačici koja je skrivila ovu prometnu nesreću s materijalnom štetom naplaćena je novčana kazna. 
 
I još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u srijedu, 6. ožujka, oko 12.20 sati, nepoznati vozač je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Bjelovar, Ulicom Ferede Livadića. Ispred zgrade bjelovarskog komunalnog poduzeća, zaustavio se uz lijevi rub kolnika,  nakon čega je vožnjom unazad udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka koji je bio parkiran na nogostupu.
Nakon prometne nesreće nepoznati vozač je s vozilom napustio mjesto prometne nesreće, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio osobne podatke i podatke o vozilu kojim je prouzročio prometnu nesreću. 
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 44-godišnjoj vozačici koja vozilo bjelovarskih registarskih oznaka nije propisno parkirala izdana je obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Slijedi daljnji rad na pronalasku nepoznatog vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću s osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka.

Pisane vijesti | Promet i vozila