Stanje javnog reda i mira za protekli vikend

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: Ilustracija

Grubišno Polje

U petak 17. lipnja oko 15.30 sati u Grubišnom Polju, u Ulici Kralja Zvonimira, iza trgovine je došlo do narušavanja javnog reda i mira od 72-godišnjaka, tako što je vikao i galamio na 53-godišnjaka i 34-godišnjaka. Zatim je 53-godišnjak udario dva šamara 72-godišnjaku, koji je uslijed toga i alkoholiziranosti pao na tlo, gdje je dobio još nekoliko udaraca nogom od 53-godišnjaka. 

Na mjesto događaja došla je hitna medicinska pomoć koja je 72-godišnjaka prevezla u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći gdje je utvrđeno da nije zadobio nikakve tjelesne ozljede. 

53-godišnjak je priveden u prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje, a potom je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Protiv 72-godišnjaka i 53-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru

Gornji Draganec

U nedjelju 19. lipnja oko 03.15 sati u Gornjem Dragancu, grad Čazma, javni red i mir narušavali su 40-godišnjak i 39-godišnjak, tako što su došli do ulaznih vrata dvorišta 78-godišnjaka gdje su udarali po njima te ih oštetili.  Nakon toga je 78-godišnjak izišao iz kuće, a oni su onda počeli vikati i galamiti na njega. Nakon što su se udaljili, 78-godišnjak je ušao u kuću te revoltiran njihovim verbalnim napadom, kroz prozor kuće iz pištolja ispalio dva metka u zrak. 

78-godišnjak je upoznat o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona. 

Protiv 40-godišnjaka i 39-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. 

Protiv 78-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 21. stavka 1 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon