Stanje javnog reda i mira na području policijske uprave za protekli vikend

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: Ilustracija

Bjelovar, ulica Ivana Gorana Kovačića
 
U subotu 9. srpnja oko 17.25 sati u Bjelovaru, u Ulici Ivana Gorana Kovačića u jednom ugostiteljskom objektu, 37-godišnjak je narušavao javni red i mir tako što je vikao i galamio na 24-godišnju djelatnicu, primio je i vukao prema sebi te je pokušao udariti s pepeljarom. Pri navedenom, 37-godišnjak je i prijetio 24-dešnjakinji. Ona je uspjela pobjeći i pozvati policiji, a 37-godišnjak se udaljio s mjesta događaja do dolaska policijskih službenika.
 
Protiv 37-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru, zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

24-godišnjakinja je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijetnja“ iz članka 139. Kaznenog zakona.
 
Bjelovar, ulica Jurja Haulika
 
U subotu 9. srpnja oko 21.20 sati u Bjelovaru, u Ulici Jurja Haulika u automat klubu, 47-godišnjakinja je narušavala javni red i mir tako što je vikala i galamila na 32-godišnju djelatnicu, čupala ju za kosu i bacila limenku s kojom je 32-godišnjakinju pogodila u glavu. U događaju 32-godišnjakinja nije zadobila vidljive ozljede, a liječničku pomoć je odbila.
 
Protiv 47-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru, zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.  

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon