Stanje javnog reda i mira na području policijske uprave za protekli vikend

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto 2.jpg
Foto: Ilustracija

Bosiljevo, grad Čazma
 
U petak 1. srpnja oko 18.40 sati u Bosiljevu, grad Čazma, na dvorištu je javni red i mir narušavao 64-godišnjak tako što je vikao i galamio na 67-godišnjakinju. Zatim je krenuo prema njoj držeći u ruci drvenu letvu. Ispred njega je stao 66-godišnjak te je 64-godišnjaka rukama primio za odjeću i odgurnuo ga, a pri tome je 64-godišnjak pao na tlo te se lakše ozlijedio. Policijski su službenici 64-godišnjaka uputili da zbog zadobivenih ozljeda može zatražiti liječničku pomoć, a on je to odbio.
 
Obojica su alkotestirani, kod 64-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola od 1,14 g./kg., dok je kod 66-godišnjaka reakcija na alkohol izostala.
 
Zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 64-godišnjaka i 66-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Mali Bastaji, općina Đulovac
 
U subotu 2. srpnja oko 7.10 sati u Malim Bastajima, općina Đulovac, na ulici je javni red i mir narušavao 20-godišnjak tako što je vikao i galamio na 60-godišnjakinju, zbog nesuglasica oko prodaje pekarskih proizvoda.
 
Protiv 20-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon