Građani prepoznali značaj i dobrobit kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/Manje oružja-slika22.jpg
Foto: Ilustracija

U petak 1. srpnja, 75-godišnji mještanin Grabovnice je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu M52 P3.
 
U petak 1. srpnja, 61-godišnja mještanka Donjih Sređana je dragovoljno predala ručnu bombu M75, a koju je pronašla na tavanu kuće prilikom čišćenja.
 
U nedjelju 3. srpnja, 65-godišnjak iz Bjelovara je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombnu M52, a koju je pronašao prilikom iskopa zemlje u dvorištu obiteljske kuće.
 
Sve dragovoljno predane bombe pohranjene su u skladište ubojne opreme do uništenja, a protiv građana koji su to predali, ne slijedi nikakav postupak.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica