ROADPOL Safety Days

Slika /PU_BB/Promet/ROADPOL/__logo-roadpol-2.jpg

Cilj projekta je postignut jer tijekom 21. rujna na području policijske uprave nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama

Foto: ilustracija

21. rujna 2021. godine na području Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske, kao i na području cijele Europe obilježen je Dan bez poginulih u prometu u sklopu ROADPOL-ovih Dana sigurnosti u prometu koji se provode od 16. do 22. rujna 2021., a čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.

Policijski službenici ove policijske uprave su toga dana pojačano postupali u nadzoru prometa, a cilj projekta su postigli, jer tijekom utorka 21. rujna 2021. godine na području naše policijske uprave nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama. Pohvalno je i to što se tijekom 21. rujna nije dogodila niti jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, već su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a one su se dogodile na daruvarskom području i području Grubišnog Polja.  
 
U sklopu Dana sigurnosti u prometu od 19. do 22. rujna 2021. godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske policijski su službenici proveli pojačani nadzor na prekršaje korištenja mobitela i drugih uređaja u vožnji te nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Tom prilikom izvršen je nadzor 434 vozača te su sankcionirana ukupno 44 prekršaja, od čega 8 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila