ROADPOL-ov tjedan nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /PU_BB/Promet/teretni automobil - akcija.jpg

Sutra (srijeda) 15. veljače na području policijske uprave provodit će se pojačani nadzor prekršaja teretnih vozila i autobusa

Foto: ilustracija


Prometne nesreće

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u 2022. godini evidentirano je 710 prometnih nesreća, što je povećanje za +7% u odnosu na 2021. godinu kada ih je evidentirano 663.

103 teretna automobila je u 2022. godini sudjelovalo u prometnim nesrećama na području naše policijske uprave, dok je u  2021. godini sudjelovalo 124 teretnih automobila. Navedeno predstavlja smanjenje od 21 teretnog automobila u prometnim nesrećama, odnosno -17%.

U 2022. godini dva autobusa sudjelovala su u prometnim nesrećama, dok ih je 2021. godine sudjelovalo tri. Navedeno predstavlja smanjenje od jednog autobusa u prometnim nesrećama, odnosno -33%.
 

ROADPOL-ov tjedan pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe – ROADPOL, ovaj tjedan od 13. do 19. veljače na području cijele Republike Hrvatske provodit će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa. 

S ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, sutra (srijeda) 15. veljače od 8 do 14 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 

Prilikom pojačanog nadzora nadzirat će se tehnička ispravnost autobusa i teretnih vozila, prekršaji vezani uz trajanje upravljanja navedenim vozilima iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, nepravilnog smještaja tereta, isteka važenja redovnog i preventivnog tehničkog pregleda te obveznog osiguranja. Također, sankcionirat će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.

Pozivamo i apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju prometne propise i pravila.

Najave | Promet i vozila