Provale u obiteljske kuće

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: ilustracija

Od 5. do 14. veljače u Bjelovaru, u Velikim Sredicama, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 63-godišnjakinje te ukrao nakit. Nastala šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.
 
U periodu od 5. siječnja do 14. veljače, nepoznati je počinitelj u Brezovcu provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 68-godišnjakinje. Budući da je vlasnica trenutačno u inozemstvu, po njezinom povratku dovršit će se policijski očevid te će utvrditi da li je što ukradeno.
 
U razdoblju od 15. listopada prošle godine do 13. veljače, nepoznati je počinitelj u Kolarevom Selu provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 58-godišnjaka u kojoj nitko ne stanuje te ukrao nakit. Također je u istom mjestu provalio u još jednu kuću i vikend kuću istog vlasnika, ali iz njih nije ništa ukrao. Vlasnik nastalu štetu procjenjuje na nekoliko stotina eura.
 
U vezi provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 

Građani

S obzirom na povećan broj provala u obiteljske kuće gdje su vlasnici trenutačno odsutni, apeliramo na građane ako zamijete kretanje sumnjivih osoba i vozila u blizini obiteljskih kuća čiji su vlasnici odsutni da nazovu policiju na broj 192 ili svoja saznanja i zapažanja dostave elektroničkom poštom na e-mail: bjelovarsko-bilogorska@policija.hr
 
Kako ne bi postali žrtve takvih kaznenih djela možete poduzeti određene samozaštitne mjere kao npr. razvijanje dobrosusjedskih odnosa. Budite sumnjičavi prema osobama koje se nalaze u susjedovom dvorištu ili se raspituju o susjedu. Posebnu pozornost obratite na osobe koji se lažno predstavljaju kao djelatnici Elektre, plinare ili drugih institucija. 
 
Zapamtite detalje osobnog opisa, vozila i druge detalje. Ako možete fotografirati ili snimiti sumnjive osobe, fotografiju ili snimku možete poslati putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnost i povjerenje“ koja je anonimna.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon