Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/palica promet.jpg

Tijekom vikenda utvrđeno i sankcionirano 132 prometna prekršaja

Foto: ilustracija

Policijski službenici su na području naše policijske uprave i ovog vikenda, od 16. do 18. veljače, pojačano nadzirali poštivanja prometnih propisa i pritom utvrdili ukupno 132 prometna prekršaja.

Dodatno je u noći sa subote na nedjelju, 17./18. veljače, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proveden nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova. Ove aktivnosti su bile provedene u koordinaciji s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom.  

U aktivnostima je utvrđeno i sankcionirano:
                                           
- 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najviša izmjerena koncentracija alkohola od 2,57 g/kg utvrđena kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru, 
- 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša prekoračena brzina izmjerena je u Velikim Bastajima i ona je iznosila 80 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
- 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 35 ostalih prekršaja od čega izdvajamo čak 21 prekršaj neregistriranih i tehnički neispravnih vozila.
 
Ovog vikenda, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih dvije u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok su ostale bile samo s materijalnom štetom.

O okolnostima prometnih nesreća više pročitajte ovdje.   

Vijesti u brojkama | Promet i vozila