Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenog proteklog vikenda

Slika /PU_BB/Promet/Policija prometna.jpg

Ovog vikenda zabilježene tri prometne nesreće, a utvrđeno 94 prometnih prekršaja

Foto: ilustracija

Policijski službenici naše policijske uprave su i ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, a koji su ujedno i najčešći uzročnici prometnih nesreća. 

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske ovog vikenda utvrđeno je 94 prometnih prekršaja od čega:
                                           
- 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najviša izmjerena koncentracija alkohola od 1,81 g/kg utvrđena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Garešnici, 
- 42 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša prekoračena brzina izmjerena je u Garešnici i ona je iznosila 96 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
- 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 20 ostalih prekršaja.

U noći sa subote na nedjelju, 16./17. rujna, u sklopu ovih pojačanih aktivnosti provedena je i preventivno-represivna akcija u prometu na području naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova, od 51 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 7 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog. 
 
Ovog vikenda, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok su ostale bile samo s materijalnom štetom.

 

Stranica