Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 7. do 9. lipnja

Slika /PU_BB/Promet/policija stop palica.jpg

U akcijama utvrđeno 67 prometnih prekršaja

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog prvog vikenda u lipnju nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici sveukupno proteklog vikenda utvrdili 67 prometna prekršaja od čega izdvajamo:
                                  
-  7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,11 g/kg utvrđena kod 59-godišnjeg vozača osobnog automobila u Čazmi, 
-  13 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 94 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
-  16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  28 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se puno, čak osam prometnih nesreća od kojih jedna sa smrtno stradalim osobama, jedna u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđeno dok su ostale bile samo s materijalnom štetom.  
 
Slijedom iznijetog, pozivamo sve sudionike u prometu da se i nadalje  pridržavaju prometnih propisa i pravila kako bi ovako dobro stanje zadržali i nadalje na prometnicama naše policijske uprave.
 
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila