Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 27. do 29. prosinca

Slika /PU_BB/Promet/brzina.jpg

I posljednjeg vikenda u godini policija je pojačano nadzirala poštivanje prometnih propisa

Foto: ilustracija

Policijski službenici ove PU su i posljednjeg vikenda 2019. godine nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su ovog vikenda od 27. do 29. prosinca 2019. godine policijski službenici utvrdili 97 prekršaja od čega izdvajamo: 

- 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,99 g/kg izmjerena kod 48-godišnje vozačice osobnog automobila u Garešnici,
- 34 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 127 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 70 km/h,
- 4 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 43 ostalih prekršaja.

Uz te pojačane aktivnosti u noći sa subote na nedjelju, 28./29. prosinca, policijski službenici su proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije, a  budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola i droga, od 82 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 12 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,38 g/kg izmjerena je kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru, u Ulici A. Mihanovića.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se je pet prometnih nesreća od kojih je u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila