Prekršaji u cestovnom prometu

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

Protiv svih troje počinitelja prekršaja slijede optužni prijedlozi

Foto: ilustracija

U nedjelju, 29. prosinca u 00.55 sati u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, u kontroli prometa zatečen je 58-godišnji vozač kako upravlja neregistriranim osobnim automobilom marke „Mazda“ pod utjecajem alkohola od 1,38 g/kg. Daljnjom provjerom utvrđeno je da mu je i vozačka dozvola istekla. Radi počinjenih prekršaja on je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja i privođenja prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Iste noći, u 03.30 sati, u Dežanovcu, također u kontroli prometa zaustavljen je teretni automobil „Opel Vivaro“ (njemačkih nac. oznaka) s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljenin. Njegovim alkotestiranjem utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,34 g/kg te prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno da nema položen vozački ispit. On je priveden u prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Također, 29. prosinca u 03.30 sati u Bjelovaru, u kontroli prometa zatečen je 45-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom „BMW“ (BJ) Ulicom Krste Frankopana u pravcu Velikih Sredica, gdje je svjetlosnim i zvučnim signalima pokušan zaustaviti na što se oglušio i nastavio vožnju do raskrižja s Ulicom 1. svibnja u koju je skrenuo, dok je na semaforiziranom raskrižju bilo uključeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja. Nakon toga se zaustavio i izašao iz vozila. On je policijskim službenicima odbio alkotestiranje, dok je za vrijeme postupanja policijskih službenika jednog vrijeđao i omalovažavao. Zbog počinjenih prekršaja on je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do privođenja prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila