Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih ovog vikenda od 18. do 20. ožujka 2022. godine

Slika /PU_BB/Promet/Stop policija1.jpg

Poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu se nastavlja i nadalje

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici ove policijske uprave su i ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Utvrđeno je sveukupno 117 prometnih prekršaja.
 
U petak, 18. ožujka, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na nadzor nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i distrakciju odnosno nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, u samo tri sata akcije utvrđena su 27 takvih prekršaja.
 
23 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i 4 prekršaja distrakcije odnosno nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.
 
Od ostalih prekršaja izuzev akcije u petak utvrđena su još:
- 12 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini od 2,33 g/kg izmjerena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
- 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, mjesto one najveće izmjerene nedopuštene brzine je bilo u Klokočevcu i iznosila je 134 km/h gdje je ograničenje 70 km/h
- još dodatno 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 42 ostala prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih su četiri prometne nesreće bile s ozlijeđenim osobama u kojima su pet osoba lakše tijelesne ozlijede. Ostale prometne nesreće bile su samo s materijalnom štetom.

Pisane vijesti | Promet i vozila