Na području policijske uprave tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

Bjelovar
 
U petak 18. ožujka oko 22.45 sati u Bjelovaru na Trgu Stjepana Radića u jednom ugostiteljskom objektu, javni red i mir narušavao je 21-godišnjak na način da je vikao, galamio, razbijao čaše i prolijevao piće po gostima, nakon čega je napustio ugostiteljski objekt.
 
21-godišnjak je naknadno po policijskim službenicima pronađen u vidno alkoholiziranom stanju kako leži na nogostupu. Prilikom postupanja policijskih službenika, on je vikao, galamio te ih vrijeđao pogrdnim riječima zbog čega je uhićen, a uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije.
 
Potom je smješten u posebnu prostoriju policije,  do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje od sedam dana u Zatvoru u Bjelovaru.
 
Daruvar

U nedjelju 20. ožujka oko 19.30 sati u Daruvaru na Trgu kralja Tomislava, u ugostiteljskom objektu javni red i mir narušavao je 29-godišnji stranac na privremenom boravku, na način da je ničim izazvan razbio nekoliko boca pive i soka o pod.

29-godišnjak je priveden u prostorije policije te smješten u posebne prostorije policije do otriježnjenja.
 
Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon