Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 17. do 19. srpnja 2020. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/cobre01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proteklog su vikenda utvrdili ukupno 195 prekršaja, 15 manje nego vikend ranije  

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog proteklog vikenda u nedjelju, 19. srpnja, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na nadzor prekršaja motociklista, od 32 kontrolirana motocikala sankcionirano je njih četiri. Jedan vozač motocikla je zatečen da upravlja motociklom pod utjecajem alkohola, dok su za ostala tri prekršaja kažnjeni vozači motocikala.
Izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,49 g/kg izmjerena je kod 79-godišnjeg vozača mopeda u Ivanskoj, u Ulici Slavka Kolara.
Policijski službenici ove PU su nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda od 17. do 19. srpnja utvrdili 195 prekršaja od čega izdvajamo:
 
- 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,40 g/kg izmjerena kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru, na Sjevernoj obilaznici,
- 117 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Daruvaru i ona je iznosila 121 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
- 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 40 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreće od kojih su tri s nastradalim osobama. U jednoj nesreći je jedna osoba teško ozlijeđena, a u dvjema su dvije osobe lakše ozlijeđene.
 
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila