Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 06. do 08. ožujka 2020. godine

Slika /PU_BB/Promet/laser.jpg

Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici ove PU su i tijekom ovog vikenda u ožujku 2020. godini nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda utvrdili ukupno 252 prekršaja od čega izdvajamo:
- 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,65 g/kg izmjerena kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvaru,
- 198 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Garešnici i ona je iznosila 163 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
- 8 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 27 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodila se šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesteći jedna osoba je lakše ozlijeđena, a u jednoj je poginuo 25-godišnji motociklista.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila