Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

I tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proveli su pojačane aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa.

Foto: ilustracija
Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proveli su pojačane aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa.
Tijekom akcije zabilježeno je 149 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 51 prekršaja prekoračenja brzine, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje, dvije osobe su upravljale vozilom bez položenog vozačkog ispitam, a za ostale prekršaje kažnjeno je još 41 učesnik u prometu.
U navedenom razdoblju ukupno je alkotestirano 48 vozača, a najveća  koncentracija alkohola zabilježena je kod jednog vozača kojeg je policija zaustavila na području Policijske postaje Čazma, Najveće prekoračenje dozvoljene brzine kretanja zabilježeno ja na području Postaje prometne policije Bjelovar kod vozača koji je upravljao osobnim  automobilom brzinom od 171 km/h, dok je ograničenje na tom dijeli ceste 80 km/h. 
 
 

Stranica