Dragovoljna predaja oružja

Slika /PU_BB/slike vijesti/manje oružja, manje tragedije.jpg

Ovom prilikom pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Foto: ilustracija
I u ponedjeljak, 03. prosinca, jedna osoba sa bjelovarskog područja je prepoznalo dobrobit akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i policiji dragovoljno predala pušku ručne izrade nepoznate marke i kalibra koju je u svom posjedu imala nezakonito. Budući da se radi o dragovoljnoj predaji oružja ova osoba neće snositi nikakve zakonske sankcije, a time je otklonila opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.
Ovom prilikom pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Stranica