Rezultati lokalnih akcija Postaje prometne policije Bjelovar

Slika /PU_BB/Promet/smrt na cesti.png

Pri brzini od 100 km/h uz uvijete da je asfalt suh i čist i vrijeme reagiranja vozača da je 1 sekunda zaustavni put iznosi 93,39 metara!

Foto: ilustracija
Tijekom ovog vikenda, od petka 22. do nedjelje 24. ožujka, tijekom provođenja lokalnih akcija na postajnom području Postaje prometne policije Bjelovar, usmjerenih na nadzor i kontrolu brzine kretanja vozila ukupno je utvrđeno 219 prekršaja od kojih po nepropisnoj brzini 159 prekršaja.
U petak 22. ožujka utvrđeno je 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na Sjevernoj zaobilaznici kod motocikliste i ona je iznosila 177 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 80 km/h, potom u Kupinovcu osobni automobil kojemu je izmjereno 129 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 60 km/h i 113.4 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h izmjerena je u Predavcu, u Ulici Stjepana Radića na osobnom automobilu.
U subotu 23. ožujka utvrđeno je 54 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na Sjevernoj zaobilaznici kod osobnog automobila i ona je iznosila 120,6 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 80 km/h, te u Predavcu, u Ulici Stjepana Radića na osobnom automobilu kojemu je izmjereno 116,1 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h, i
U nedjelju 24. ožujka utvrđeno je 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Predavcu, u Ulici Stjepana Radića na osobnom automobilu kojemu je izmjereno 107 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h.

Dobro je podsjetiti!
Pri brzini od 100 km/h uz uvijete da je asfalt suh i čist i vrijeme reagiranja vozača da je 1 sekunda zaustavni put iznosi 93,39 metara!
 

Stranica