Rezultati akcije u prometu - Martinje

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac_pise_kaznu.jpg

Proteklog vikenda, od 9. do 11. studenoga, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“,  policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proveli su preventivno-represivne aktivnosti s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.  

Foto: ilustracija
 
Tijekom akcije zabilježeno je 177 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 71 prekršaja prekoračenja brzine, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četvorica vozača su nepropisno koristila mobitel za vrijeme vožnje, a za ostale prekršaje kažnjeno je još 55 učesnika u prometu.
U navedenom razdoblju ukupno je alkotestirano 201 vozač, a nedozvoljene koncentracije alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg izmjerene su kod 6 vozača,  kod 6 vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 1,01 i 1,50 g/kg, dok je s koncentracijom alkohola iznad 1,51 g/kg zatečeno pet vozača.  S koncentracijom alkohola do 0,5 g/kg (mladi i profesionalni vozači) zatečena su tri vozača.
Najveći broj alkoholiziranih vozača, njih 7  je u dobi od 31 do 40 godina, od 18 do 24 godine 6 vozača, od 25 do 30 godine života je 3 vozača, slijedi ih 3 vozača u dobi od 41 do 50 godina i jedan vozač u životnoj dobi većoj od 50 godina.
Rekordna koncentracija alkohola zabilježena je kod 37-godišnjaka kojeg je policija zaustavila na području Policijske postaje Daruvar i koji je upravljao osobnim automobilom pri koncentraciji alkohola i izdahu od 1,8 g/kg.
 


Pisane vijesti