Rezultati akcije „Manje oružja, manje tragedija“ u 2022. godini za područje Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja manje tragedija.jpg

Građani su policiji dragovoljno predali 45 puški, 10 pištolja, pet ručnih bombi, dva ručna bacača, 3,8 kilograma eksploziva, jednu minu i 6 622 komada raznog streljiva

Foto: ilustracija

Značajan broj građana Bjelovarsko-bilogorske županije odlučilo je u 2022. godini policiji dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstava, a koja su u svojem posjedu imali nezakonito te su tako izbjegli mogući kazneni ili prekršajni postupak. Na taj način su otklonili opasnost iz svoje okoline te su dali doprinos većoj sigurnosti svih građana.

Odazivajući se na kontinuirane pozive policije da dragovoljno predaju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, građani su policiji predali 45 puški, 10 pištolja, pet ručnih bombi, dva ručna bacača, 3,8 kilograma eksploziva, jednu minu i 6 622 komada raznog streljiva
 

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
  • automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.
 
Građani koji žele dragovoljno predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva, na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, a koji će takvo oružje preuzeti te tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  

Vijesti u brojkama | Društvo i zajednica