Rezultati 24-satnog ROADPOL-ovog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga te pojačanih aktivnosti tijekom vikenda

Slika /PU_BB/Promet/Presterač.jpg

Policijski službenici ove policijske uprave su proteklog vikenda utvrdili ukupno 148 prekršaja, a u 24-satnom nadzoru vozača pod utjecajem alkohola i droga utvrdili su osam prekršaja

Foto: ilustracija

Temeljem plana organizacije ROADPOL - mreže prometnih policija država Europe, održao se je 24-satni nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica ROADPOLA-a.

Nadzor se održao 19. lipnja od 07.00 sati do 20. lipnja do 07.00 sati i  na prometnicama naše policijske uprave u kojem su policijski službenici prekontrolirali 193 vozača te su utvrdili jedan prekršaj vožnje pod utjecajem droge i sedam prekršaja vožnje pod utjecam alkohola.
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjeg vozača u Novim Skucanima i iznosila je 3,05 g/kg.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i ovog vikenda od 18. do 20. lipnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Policijski službenici su proteklog vikenda utvrdili 148 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:
                                  
- 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
- 52 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Kapelici i ona je iznosila 83 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
- 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 43 ostala prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se 10 prometnih nesreća od toga tri s materijalnom štetom na bjelovarskom, čazmanskom i daruvarskom području te sedam prometnih nesreća s ozljeđenim osobama, od čega su četiri bile na bjelovarskom području, dvije na području Grubišnog Polja i jedna na čazmanskom području.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
I ovim putem apeliramo na vozače, kao i na sve ostale sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim ponašanjem doprinesu boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji.

Pisane vijesti | Promet i vozila