Dobrim operativnim zapažanjem te pravovremenom reakcijom spriječene su teže posljedice za imovinu i zdravlje 15-godišnjakinje

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg

Izvanredna reakcija policijskih službenika Policijske postaje Daruvar prilikom obavljanja ophodne djelatnosti

Foto: ilustracija

U petak 18. lipnja oko 15.30 sati policijski službenici Policijske postaje Daruvar su u Batinjanima, općina Đulovac, prilikom obavljanja ophodne djelatnosti, dobrim operativnim zapažanjem uočili kako jedna mlađa osoba trči iz kuće te poziva u pomoć. Nakon toga su zaustavili službeno vozilo, prišli toj osobi i upitali je što se dogodilo.

Policijski službenici su utvrdili da se radi o 15-godišnjakinji koja im je rekla, da je grijala kokosovo ulje na štednjaku te da je zaboravila na to. Kada se je toga sjetila, otišla je do štednjaka koji se počeo dimiti te je pokušala iznijeti posudu van iz kuće te se uslijed toga uljem iz posude polila po šaci desne ruke.

Nakon tih saznanja, jedan policijski službenik je ostao 15-godišnjakinji pružati pomoć, dok je drugi policijski službenik ušao u kuću na kojoj su vrata bila otvorena i iz koje je izlazio dim. Došao je do štednjaka na kojem je vidio otvoreni plamen te je krpom ugasio vatru i isključio štednjak s napajanja.

Na mjesto događaja pozvana je hitna medicinska pomoć koja je pružila liječničku pomoć 15-godišnjakinji i koji su utvrdili da je u događaju zadobila tjelesnu ozljedu, a zatim je pristigao i otac 15-godišnjakinje koji je izjavio da u događaju nije nastupila nikakva materijalna šteta.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica