Putujte sigurno za prestojeće blagdane te svima koji slave želimo sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane

Slika /PU_BB/slike/Čestitka.jpg

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska želi svima mirne i sigurne blagdane!

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Velik broj građana putovat će ovih dana svojim bližnjima kako bi zajedno proslavili Božić te je za očekivati da će se zbog toga povećati intenzitet prometa na cestama. Najveće povećanje prometa očekuje se u danas i sutra te u utorak, 26. prosinca, poslijepodne. Pojačan promet očekuje se na svim većim prometnicama kroz našu županiju.

Kako bi se omogućilo što sigurnije i protočnije odvijanje prometa Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska će osigurati dovoljan broj policijskih službenika koji će pojačanim aktivnostima osigurati nesmetano odvijanje cestovnog prometa te će ciljano postupati prema sudionicima u prometu koji iskaču iz redovnog prometnog toka ili grubo krše prometne propise.

Kao i svakog vikenda tako ćemo i ovog blagdanskog vikenda najaviti pojačane aktivnosti policije u prometu na cestama. U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama i protočnosti prometa od danas, 22. prosinca pa sve do utorka, 26. prosinca policija će poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Dodatno ćemo na području naše županije u noći s Badnjaka na Božića, 24./25. prosinca usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova.

Pojačane policijske aktivnosti samo su jedan od čimbenika kojima se može utjecati na sigurnost u prometu tako da policija apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, odnosno savjetujemo slijedeće:
  • prije kretanja na put provjerite ispravnost vozila, stanje guma i ostale opreme
  • pravovremeno se informirajte o stanju i uvjetima na cesti
  • ne krećite na put ako ste umorni
  • vežite se sigurnosnim pojasom
  • pobrinite se za primjeren smještaj djece u vozilu
  • prilagodite brzinu kretanja stanju na cesti
  • bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja
  • prilikom vožnje u koloni i u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, povećajte razmak između vozila
  • u slučaju stvaranja prometne gužve, budite tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu
  • ne upravljajte vozilom ako ste konzumirali alkohol ili opojne droge. 

Podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća. 

Zato provedimo blagdane u okruženju najmilijih, u veselju i dobrom raspoloženju.

Stranica