Prometne nesreće u prethodna 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 21. prosinca, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je pet prometnih nesreća. Po jedna nesreće dogodila su se na čazmanskom i garešničkom području dok su se tri nesreće dogodile na bjelovarskom području. U dvije nesreće na bjelovarskom području ozlijeđene su dvije osobe.
Jučer, 21. prosinca, oko 8,35 sati, 70-godišnjak je upravljao teretnim vozilom, zagrebačkih registarskih oznaka, makadamskom cestom kroz Mali Pašijan i desnim kotačima zahvatio bankinu zbog čega je došlo do prevrtanja vozila u desni putni jarak pri čemu se rasuo kukuruz s vozila. Na vozilu je nastala materijalna šteta, a vozač nije ozlijeđen. 70-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Jučer, 21. prosinca, oko 10,35 sati, u Bjelovaru 68-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, prilaznim kolnikom i dolaskom do Slavonske ceste oduzeo je prednost i vozilom udario u bočni dio osobnog automobila, kojim je upravljao 69-godišnjak. U nesreći je na vozilima nastala materijalna šteta. Protiv 68-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članak 57. stavka 4. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Jučer, 21. prosinca, oko 11,25 sati, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, njemačkih registarskih oznaka, Južnom bjelovarskom obilaznicom i zbog neprilagođene brzine uslijed izbjegavanja udara u osobni automobil, bjelovarskih registarskih oznaka, koji se nalazio zaustavljen na kolniku zbog propuštanja vozila prilikom skretanja u lijevo izgubio je nadzor na vozilom i sletio u putni jarak gdje je udario u betonski putni most. U nesreći je ozlijeđena 46-godišnja putnica iz vozila koja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar. Nakon zaprimanja medicinske dokumentacije ozlijeđene putnice protiv 20-godišnjeg vozača slijedi adekvatna prijava.
 
Jučer, 21. prosinca, oko 12,00 sati, 42-godišnjak je upravljao skupom vozila, bjelovarskih registarskih oznaka, prevozeći trupce kroz Nartu. Uslijed neadekvatno smještenog i osiguranog tereta jedan trupac je s priključnog vozila pao na kolnik i u njega je udario osobni automobil, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnjak. Nakon udara trupac se odbio u priključno vozilo i ponovno udario u osobni automobil. Putnica iz osobnog automobila je prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar. Po zaprimanju medicinske dokumentacije protiv 42-godišnjaka slijedi podnošenje adekvatne prijave.
 
Jučer, 21. prosinca, oko 15,10 sati, u Bjelovaru 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Ferde Livadića i dolaskom do raskrižja s Istarskom i Franjevačkom ulicom prilikom skretanja nije propustio 79-godišnju pješakinju koja se nalazila na obilježenom pješačkom prijelazu. Vozilom je udario 79-godišnjakinju koja je pala na kolnik gdje je ostala ležati uslijed čega je desni zadnji kotač vozila prešao preko tijela pješakinje. 79-godišnjakinja je zbog teških tjelesnih ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“.  Protiv vozača slijedi podnošenje adekvatne prijave po zaprimanju sve domumentacije.                
 

Pisane vijesti | Promet i vozila