Protuzakoniti lov i ribolov

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija natpis.jpg

Dvojica kazneno prijavljeni zbog počinjenja kaznenog djela

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 29. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Daruvar su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana iz okolice Daruvara, kojim je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo protuzakonit lov i ribolov.

Sukladno dogovoru, 49-godišnjak je osobnim automobilom došao po 25-godišnjaka u okolici Daruvara, od kuda su se navedenim automobilom uputili u lovište koje ima u zakupu jedna lovačka udruga iz Daruvara.

25-godišnjak je iz puške s užlijebljenim cijevima odstrijelio srneću divljač - srnjaka, kojeg su zatim stavili u osobni automobil i prevezli na adresu prebivališta jednog od sudionika. Očišćenu srneću divljač je 25-godišnjak odložio u svoj osobni automobil gdje su je pronašli policijski službenici.

Očišćena srneća divljač - srnjak, koža i utroba su očevidom izuzeti iz vozila i predani lovočuvaru lovačke udruge koji je prilikom preuzimanja divljači izjavio da se radi o srnećoj divljači - srnjaku, starosti oko jedne godine, vrijednosti oko 200 eura.

Od 25-godišnjaka je oduzeta lovačka puška s užlijebljenim cijevima, spremnik puške, 3 komada streljiva i oružni list dok je od 49-godišnjaka također privremeno oduzeto oružje i streljivo koje je posjedovao uz oružni list.

Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru slijedi podnošenje kaznene prijave protiv obojice zbog počinjenja kaznenog djela protuzakoniti lov i ribolov. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon