Prometne nesreće u posljednja 24 sata

Slika /PU_BB/Promet/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 29. siječnja, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Jučer, 29. siječnja, oko 6,25 sati, u Vagovini je 20-godišnjak upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, i zbog brzine neprilagođene osobinama i stanju kolnika je izgubio nadzor nad vozilom zbog čega je došlo do zanošenja i nekontroliranog kretanja vozila koje je udarilo u betonski kolni ulaz i ogradu te se zaustavilo u odvodnom kanalu. U nesreći je nastala materijalna šteta na vozilu i ogradi, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Protiv 20-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 51. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 29. siječnja, oko 14,00 sati, u Siraču 34-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, Ulicom Ivana Gundulića nije prilagodila brzinu stanju kolnika i u lijevom oštrom zavoju prešla je s vozilom u suprotnu kolničku traku, zahvatila bankinu i vozilom sletjela u korito rijeke Bijele. U nesreći je nastala materijalna šteta na vozilu, a ozlijeđenih osoba nije bilo. 34-godišnjoj vozačici je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 51. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 29. siječnja, oko 17,45 sati, u Bjelovaru u Cvjetnoj ulici 34-godišnjak pod utjecajem alkohola je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom zbog čega je došlo do zanošenja vozila i slijetanja na nogostup gdje je vozilo udarilo u betonski stup ograde. U nesreći je nastala materijalna šteta na vozilu i ogradi. 34-godišnjem vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njega slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 51. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. i članka 199. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon