Pronalazak neeksplodiranih eksplozivnih sredstava i dragovoljna predaja streljiva

Slika /PU_BB/slike vijesti/bomba01.jpg

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju

Foto: ilustracija
U srijedu, 08. svibnja, u Narti, na oranici iza kuća, jedan mještanin je pronašao odbačenu ručnu bombu. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su osigurali mjesto pronalaska do dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o ručnoj bombi M-75 u originalnom plastičnom kontejneru koji je oštećen te je došlo do prodora vode i blata u unutrašnjost. Metalni dijelovi bombe su znatno korodirali što ukazuje da se na terenu nalazi duži niz godina. Policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu je izuzeo bombu s mjesta događaja te ju pohranio u skladište ubojite opreme do uništenja.
Istog dana, jedna osoba iz okolice Garešnice policiji je dragovoljno predala 51 komad raznog puščanog streljiva i jedno topničko streljivo kalibra 76 mm bez upaljača.

Stranica