Mali sportaši preplavili Bjelovar na Turneji radosti

  • Slika /PU_BB/Razno/Sportske igre mladih/062.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Gotovo tisuću osnovnoškolaca preplavili su središte Bjelovar i pretvorili ga u centar amaterskog sporta Hrvatske

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas, 8. svibnja na bjelovarskom Korzu.
 
Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, te Tomislav Gudić i Tihana Butorac, predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Hrebak je tom prilikom istaknuo: ''Želimo omogućiti našim najmlađim sugrađanima da uživaju u sportu i druženju te želim sreću svim natjecateljima koji će predstavljati Bjelovar na državnoj završnici ''.  
Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Bjelovara koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Prva i Leptirići (Druga OŠ) plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Lana Patačko, Karlo Žiža, Numbi Kasongo i Martin Roviščanec. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske oduševili su djecu edukacijama o sigurnosti u prometu i približili im važnost svojih zanimanja. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže,  veliki Shake& Take korner je s mnogobrojnim zabavnim aktivacijama stvorio strpljivi red čekanja , u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.
 

Stranica