Prometne nesreće

Slika /PU_BB/Promet/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

62-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozljeđen motociklist 

U srijedu, 24. svibnja, oko 15.50 sati, 62-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg. Krećući se kroz Bjelovar, Ulicom Krste Frankopana skretao je u lijevo, a da nije propustio vozilo koje dolazi iz suprotnog smjera i zadržava smjer kretanja, uslijed čega je oduzeo prednost prolaska i prednjim krajem vozila udario u lijevu bočnu stranu motocikla, zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 48-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći obojica su zadobili tjelesne ozljede  dok je na osobnom automobilu i motociklu nastala materijalna šteta. Vozač motocikla nije bio pod utjecajem alkohola.
Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi adekvatna prijava protiv 62-godišnjaka koji je skrivio ovu prometnu nesreću.
 
Pijani vozač koji je bio pod utjecajem alkohola pokušao se okrenuti na kolniku pa sletio u putni jarak
 
U srijedu, 24. svibnja, oko 23 sata, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg. Krećući se bjelovarskom Sjevernom obilaznicom dolaskom na oko 500 metara do kružnog toka s Ulicom Petra Biškupa Vene, vozilom se htio okrenuti na kolniku, ali se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti. Ne vodeći pritom računa o položaju vozila i smjeru kretanja prešao je preko bankine i sletio u putni jarak, gdje je zadnjim krajem udario u zemljani nasip, nakon čega se odbio, zarotirao i zaustavio u putnom jarku prednjim krajem okrenut u pravcu sjevera.
U ovoj prometnoj nesreći na vozilu su nastala oštećenja, a od vozača je oduzeta vozačka dozvola broj uz naredbu o određivanju mjere opreza.
Protiv 36-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a na mjestu događaja izdano mu je izvješće o počinjenom prekršaju uz mogućnost plaćanja novčane kazne u roku od tri dana.
 
U Bjelovaru vozačica oduzela prednost prolaska  

Danas, 25. svibnja, oko 9 sati, u Bjelovaru, 59-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Matice hrvatske. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Andrije Kačića Miošića skretala je u lijevo u ulicu, a da nije propustila vozilo koje dolazi iz suprotnog smjera i zadržava smjer kretanja, pri čemu je oduzela prednost prolaska osobnom automobilu koji je također bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 41-godišnjak.
U prometnoj nesreći na vozilima je nastala materijalna šteta, a vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.
Protiv 59-godišnje vozačice koja je skrivila ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila