Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/prometna nasreća2.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zabilježene su tri prometne nesreće, dvije s materijalnom štetom na bjelovarskom i daruvarskom području, a treća koja se dogodila na bjelovarskom području u njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

U srijedu, 28. kolovoza oko 19.55 sati, 61-godišnji muškarac je upravljao biciklom  kolnikom Novoseljanske ulice. Nije prilagodio brzinu kretanja bicikla osobinama i stanju ceste (nizbrdica), te je u  namjeri da uspori kretanje bicikla pritisnuo kočnicu, uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem bicikla i pao na kolnik. 61-godišnjak je prilikom pada zadobio tjelesne ozljede, te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar poradi pružanja liječnike pomoći.
Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi adekvatna prijava.

Istog dana, 28. kolovoza oko 12.30 sati u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, 22-godišnjakinja je upravljala teretnim vozilom, koprivničkih registarskih oznaka, na način da se vožnjom unatrag uključivala u promet na kolnik ulice iz šljunčanog prolaza između zgrada. Dolaskom zadnjim dijelom vozila do sredine kolnika prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala kolnikom na koji se uključuje, kojom prilikom je policijski službenik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske izvan službe, upravljajući svojim osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, refleksno skrenuo vozilom u lijevo izbjegavajući sudar i pritom vozilom udario u dvije betonske žardinjere koje su se nalazile uz vanjsku terasu ugostiteljskog objekta. U prometnoj nesreći na osobnom automobilu i betonskim žardinjerama nastala je materijalan šteta. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Protiv nje slijedi obavezni prekršajni naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 45. stavka 1. primjenom članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, 28. kolovoza, oko 19.45 sati, 62-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Donji Daruvar, Bjelovarskom ulicom. Vozilom se nije kretala sredinom obilježene prometne trake, te je sletjela s kolnika na mekanu travnatu površinu, a potom udarila prednjom stranom osobnog automobila u dvorišnu ogradu na kojoj su nastala oštećenja. Nakon toga je nastavila kretanje i vozilom udarila prednjom stranom u prilazni most, a zatim je od siline udarca odbačena na travnatu površinu gdje se zaustavila. I protiv nje slijedi prekršajni nalog.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila