Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija natpis.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske policija je postupala u dvije prometne nesreće s materijalnim štetama. 

U četvrtak, 4. travnja, oko 13.00 sati, 23-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Garešnicu, Ulicom Matije Gupca. Krećući se iza osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 43-godišnji vozač, nije držala svoje vozilo na potrebnom razmaku od vozila koje se kreće ispred nje. 43-godišnji vozač je svoje vozilo propisno zaustavio uz desni rub kolnika pri čemu je 23-godišnja vozačica prednjim djelom svoga vozila udarila u zadnji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka.
U osobnom automobilu daruvarskih registarskih oznaka kao putnik nalazilo se dijete koja je bilo propisno smješteno u sigurnosnu sjedalicu.
Vozačici je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama naplaćena novčana kazna na mjestu događaja. 

Istog dana, oko 15.15 sati, u Bjelovaru, 66-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka krećući se Trgom hrvatskih branitelja. Započela je obilaženje osobnog automobila ispred sebe skrećući u lijevo, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, uslijed čega je prednjim desnim bočnim dijelom vozila udarila u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 27-godišnjakinja, a koja se kretala kolnikom u istom smjeru ispred osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, a u trenutku prometne nesreće zaustavila se zbog vozila ispred sebe.
Nakon prometne nesreće 66-godišnjakinja se s osobnim automobilom udaljila s mjesta događaja, a da prethodno nije popunila i potpisala europsko izvješće ili na drugi način razmijenila osobne podatke i podatke o vozilu.  
Operativnim radom policijskih službenika osobni automobil i 66-godišnja vozačica koja je skrivila prometnu nesreću pronađeni su istog dana, gdje je 66-godišnjakinja kao korisnica osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka popunila podatke o sebi kao vozaču u trenutku prometne nesreće.
Protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila