Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/pol auto.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodilo se sedam prometnih nesreća koje su bile s materijalnim štetama. Četiri prometne nesreće dogodile su se na bjelovarskom području te po jedna na čazmanskom, daruvarskom i grubišnopoljskom području. Okolnosti pet prometnih nesreća donosimo u nastavku, dok o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer na daruvarskom području o kojoj smo zbog zatvaranja prometnice izvijestili odmah, više pročitajte ovdje.   

U nedjelju, 10. ožujka, oko 13.00 sati, u Bjelovaru, nepoznati vozač je upravljao osobnim automobilom u Bjelovaru, Dravskom ulicom. Kretao se vožnjom unatrag, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja. Pritom je zadnjim desnim bočnim dijelom osobnog automobila udario u južni zid obiteljske kuće u vlasništvu 64-godišnjaka gdje je oštetio fasadu. Nakon prometne nesreće 20-godišnjak se s osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja, a da vlasniku oštećenog zida obiteljske kuće nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je prouzročio prometnu nesreću.
Savjesnim, odgovornim i brzim radom policijskih službenika na terenu, sljedećeg dana je pronađen 20-godišnji vozač i osobni automobil s kojim je prouzročio ovu prometnu nesreću.
Protiv 20-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U ponedjeljak, 11. ožujka oko 12.50 sati, 57-godišnja vozačica je prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom. Ona je upravljala osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Štefanje. U oštrom lijevom zavoju nije  prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama uslijed čega je po izlasku iz zavoja izgubila kontrolu nad upravljačem i sletjela u putni jarak, gdje je prilikom slijetanja udarila s prednjim dijelom vozila u betonsku cijev mosta.
Zbog izazivanja prometne nesreće 57-godišnjakinji je izdana obavijest i uplatnica za plaćanje kazne u roku od tri dana.
 
Istog dana, 11. ožujka oko 13.10 sati, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom kutinskih registarskih oznaka kroz Grubišno Polje, Ulicom kralja Zvonimira. Nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa (zaustavljeno vozilo koje je skretalo u dvorište), zbog čega se nije pravovremeno zaustavio već je zbog takve vožnje, prednjim dijelom vozila naletio u kočenju na stražnji dio osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnjak. On je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen da propusti vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera kako bi skrenuo u dvorište. Na oba vozila je nastala materijalna šteta.
Protiv 23-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi adekvatna prijava.
 
Također, u ponedjeljak, 11. ožujka oko 13.40 sati u Rovišću, 30-godišnji vozač je upravljao traktorom križevačkih registarskih oznaka kojemu je važenje prometne dozvole isteklo prethodnog dana s kojim je vukao poluprikolicu (cisterna za prijevoz fekalija) kojoj je također važenje prometne dozvole isteklo prethodnog dana, krećući se Zagrebačkom ulicom. Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika (kolnik mokar) i osobinama ceste (nizbrdica i zavoj u lijevo) došlo je do zanošenja skupa vozila koje se zarotiralo po kolniku kojom prilikom je skupom vozila prešao preko rubnog kamena na nogostup i mekani teren sa sjeverne strane kolnika te desnim bočnim dijelom cisterne udario u betonski niskonaponski stup javne rasvjete kojeg je prevrnuo na oranicu.
U prometnoj nesreći na poluprikolici (cisterni) i betonskom stupu javne rasvjete nastala ja materijalna šteta. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. 30-godišnjem vozaču koji nije bio pod utjecajem alkohola izdane su obavijest o počinjenim prekršajima s rokom plaćanja tri dana.
 
Istog dana oko 14.40 sati u Bjelovaru, 47-godišnji državljanin Filipina upravljao je teretnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka kojim je vukao priključno vozilo - prikolicu, kojoj je isteklo važenje prometne dozvole, a na kojoj prije započinjanja vožnje nije zatvorio i učvrstio sve pokretne dijelove. Krećući se Ulicom 29. rujna, došlo je do otvaranja zadnjih desnih vrata prikolice koja su udarila u zadnji desni dio parkiranog osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka koji je bio propisno parkiran.
U prometnoj nesreći na osobnom automobilu nastala je materijalna šteta.
47-godišnjem vozaču su izdane obavijesti o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s rokom plaćanja od tri dana.
Zbog isteka važenja prometne dozvole prikolice privremeno je oduzeta registarske pločica.

Pisane vijesti | Promet i vozila